27 Eylül 2013

Yaşa Göre Cilt Bakımını Biliyor muyuz ?

Gecenin bu saatinde  post mu yazılır diceksiniz ama konu biz kadınların bakımı özellikle cilt bakımı olunca hemen öğrendiklerimi paylaşmak istedim ;) Göz kremleri nemlendiriciler serumlar  peeling ti maskeydi içeriğinde neler var hangisi hangi yaşlarda kullanılmalı nasıl sürülmeli ne zaman sürülmeli hepsinin inceliklerini bilmek gerekiyor. Her cilt kendine uygun ürünler ister o yüzden araştırıp ya da bir uzmana danışıp cildimize uygun temizleyici nemlendiriciyi serumu pleelingi vs....J bulmalıyız.



20 li yaşlar;

 Uzmanlar 20 li yaşların sonunda cildin kendini bırakmaya başladığını söylüyor. 20 li yaşlarda cildi yeterince korumalı ve ihtiyacı olanları vermeliyiz. 20 li yaşların bizden istediği çok bişey yok aslında temizliğini yapıp nemlendirdik mi tamam. Bu yaşları iyi değerlendirip cildimizin esnekliğini korumak görevimiz. Gözeneklerimizin derinlemesine temizlenebilmesi açısından kullandığımız temizleyicimizin içinde %2 oranında salisik asit olmasına dikkat etmeliyiz. Kolajen üretiminin sağlanabilmesi için cildimizi yağdan arındırmamız gerekiyor. En önemli nokta da yaşımız kaç olursa olsun cildimizi güneşşin zararlı ışınlarından korumalıyız. Kullandığımız nemlendiricimizin içinde mutlaka güneş koruması olmalı ve yağlı ciltler, su bazlı ürünler kullanarak ciltlerinin daha da yağlanmasını engellemeliler. Bu yaşlarda uykusuz geceler yorucu günler fazla olacağından cildimiz biz farketmesek de bu durumdan etkilenecek ve sonraki yaşlarda göz çevrelerinde ufak kırışıklıklarla kendini belli edecektir. Bu yüzden bu yaşlarda göz çevremize de gereken özeni göstermeliyiz. C vitamininin bu yaşlarda bize çok faydası var. Oluşabilecek kırışıklıklara karşı kendisi çok başarılıdır. C vitamini içeren besinler tüketip, içeriğinde C vitamini olan kremler kullanmalıyız. Aynı zamanda her dönem cildimize vermemiz gereken bir vitamin de A vitaminidir (retinol). Güçlü antioksidan etkisiyle kırışıklıklara ve lekelere karşı savaş açıyor ve yaşlanmayı geciktiriyor. Uzmanlar kolejenleri şimdi taze tutmanın sonradan taze tutmaya çalışmaktan daha kolay olduğunu söylüyor. Gece yatarken süreceğimiz retinol içerikli bir krem ile tüm gece kolejenlerimize hizmet etmiş oluyoruz. ilk 2 hafta kadar cilt uyumda sıkıntılar yaratabiliyor ama daha sonrasında bir sorun oluşturmuyor.



30 lu yaşlar ;

Gençliğin son evresini haber veren yaş L Ne kadar da çabuk yaşlanıyoruz öyle değil mi ? Tam enerjimizin aklımızın başımızın yerinde olduğu yaşlara geliyoruz hoop yaşlanmaya başlıyoruz. Enerjimizi dengeli beslenerek spor yaparak nasıl ayakta tutmayı başarabiliyorsak elimizden geldiğince cildimizi de kalkan gibi koruyacağız. Bu yaşlarda artık yüz kendini aşağıya bırakmaya başlıyor burun ve ağız kenarlarında ki kırışıklıklar beliriyor. Cildimizi iyi tanıdığımızdan emin olup cildimizin bu yaşlarda neye ihtiyacı var ise onu ona vermeliyiz. Böylece o da kendini koruyabilmek için gerekli enerjiye sahip olur. E vitamini bu aşamada devreye giriyor. Aktioksidan etkisiyle onarıcı etkisi olduğundan genelde gece kullanımının doğru olduğunu belirtiyor uzmanlar. Bi akşam da makyajla yatayım ne olacak aman göz kremini her gece sürmesem de fayda sağlarım gibi kaytarıcı cümleler sakın kurmayın. Vakit nakittir, sabah kalktığınız da bir gecede oluşmuş kırışıklığın dönüşünün olabileceğini mi düşünüyorsunuz ? Temizlik bu yaşlarda daha da önem kazanıyor. İçeriğinde gilikonik asit bulunan bir temizleyici sayesinde cildimizi derinlemesine temizleyip aydınlanmasını sağlayabiliriz. Nem bu yaşlarda cildimizde daha zor tutunduğundan  kuru bir ciltle karşılaşabiliriz bi anda, bu yüzden içeriğinde aktioksidan, hyalüronik asit ve SPF bulunan bir nemlendirici edinmeliyiz. Hafta da bir peeling yapmayı da ihmal etmiyoruz. Kolejenlerimizi koruma görevi yine devam etmekte bunun için yatmadan önce daha dolgun bir yüz daha gergin bir göz için mutlaka retinol ! Güneşin zararlı etkilerinden kahverengi lekeler de oluşabilir, içeriğinde %2 hyalüranik asit bulunan bir serum bu sorunun çözümü olacaktır.


40 lı yaşlar ;

Bu yaşlarda hücre değişimi yavaşlar ve cildimiz çok daha nemsiz kalır kırışmaya meyil kazanır. Cilt temizliğinin önemini yine vurgulayarak nemlendirici özelliği bulunan bir temizleyici kullanmaya dikkat etmeliyiz. Buz gibi su da artık en yakın dostumuz olmalı bu yaşlarda bize en iyi gelecek şeydir kendisi ;) Bakım ürünlerimizin içeriğinde antioksidan, A vitamini, aydınlatıcı yenileyici, hiyalüronik asit, gliserol olmasına dikkat ederek cildimizin daha kolay nem tutmasını kendini yenileyebilmesini sağlayabiliriz. Bunun yanında beslenmemize dikkat edip sporumuza da vakit ayırmayı unutmamalıyız. 


Eveeeet, elimden geldiğince bilgiler toplayıp bu postu hazırlamaya çalıştım, umarım bir kaç kişi de olsa faydam dokunur J Hepinizi kucaklıyorum.


Sevgiler...

2 yorum :

  1. 30lu yasları ilgiyle okudum cok doğru son yıllarda cildim de kuruma var nemlendirmeye temizliğine ve kırısıklıklar için bakım uyguluyorum :) guzel ve bilgilendirici bir yazı olmus sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim biricit ;) Faydalı olmasına çok sevindim. A vitaminini özellikle vurgulamaya çalıştım aman haa atlama ;) İçeriğinde A vitamini bulunan kremler ile ilgili bir post hazırlayacağım yakında cildimiz için önemi paha biçilemez çünkü ;)

    YanıtlaSil

Yorum yazarak vakit ayırdığınız için teşekkürler :))

Related Posts with Thumbnails