07 Aralık 2013

Bak Ne Demiş Deniz ?


Hayatı ucundan yakalarsan bırakma, o seni nasıl olsa bırakır unutma...

Kimler hayatından memnun ? Ya da kimler hep şikayetçi ? Elimizdekilerin farkında mıyız ?
Eminim çoğu kişi farkında ama mızmızlanmak işimize geliyor. Neden daha iyisi olmasın ? !!
Mızmızlanmayı bırakın o çocukların işi, siz elinizdekilerin farkına varın. Gidin şimdi bir kahve alın elinize camdan dışarıyı izleyin.. O kadar çok insan, o kadar çok hayat var ki sizin o camdan görebildiğinizin dışında. İyisi  kötüsü, mutlusu mutsuzu, zengini fakiri, eğitimlisi cahili.. Ve o anda yaşanabilecek şeyleri canlandırın bir de gözünüzde.. Tam bir trafik kazasının ortasındasınız size neler olmuş öyle ? .. şu an söylemek istemiyoruz ama çok da iyi görünmüyorsunuz, aklınıza neler gelir ( ölüyordum, az kalsın ölüyordum belki de öldünüz..

hadi ölmediniz hastaneye doğru götürülüyorsunuz o an düşünebileceğiniz şeyleri bi aklınıza getirin ( neleri takmışım kafama neleri dert edinmişim, kimlere ne saçma nedenlerle kızmışım kırmışım, annemi babamı neden daha fazla aramamışım, sevgilime neden daha fazla sarılmamışım, neden biraz daha dua etmemişim, vs de vs..) Gelir mi buna benzer şeyler aklınıza, gelir. Başka bi senaryo; şu anda evinizdesiniz elinizde kahveniz huzurlu bi ortam yaratmışsınız kendinizce peki şu anda çalışmayı sürdürdüğünüz işinizden ayrılmak durumunda kalsanız ve ya kovulsanız, oturduğunuz evden de çıksanız ( ev arkadaşınızla tartıştınız dağınık pis bi insan zaten kapıda aldınız soluğu- babanızla büyük bi kavga ettiniz zaten babanız da öyle anlayışlı bir adam da değil size defol bu evden dedi hiç bir zaman takdir etmedi ki, haydaaa işten de çıktım- eşiniz sizi aldattı ve siz evi terk ettiniz ee iş te yok dünya başınıza mı yıkıldı ne oldu ? ) Senaryolar önünüzde buyrun bir daha düşünün aklınıza o anda gelebilecekleri.. Elinizdekileri önünüze alıp mevcut duruma göre şekillendirmeye çalışmazmıydınız hayatınızı, mutluluğunuzu bozmayacak biçimde teker teker yola sokmak daha iyi olmaz mıydı ? Mesela babanızla aranız çok iyi değil hiç olmadı ama o sizin babanız öyle ya da böyle bu adam böyle değişmez ki. O zaman siz de saygıda kusur etmeyin, işsiz kaldığınızda odanıza çekilip iş bakabileceğiniz bir damınız olsun en azından. Ev arkadaşınızla anlaşamıyorsunuz hadi hadi vakit kaybetmeden şöyle anlayışlı iki sohbet edebileceğiniz yeni bi ev arkadaşı aramaya başlayın, geç kalmamak lazım. Eşinizle artık halledemiyor musunuz sorunları, derin bir nefes alın bu adamı tekrardan etkileme zamanı; hemmen kuaföre maniküre pediküre artık ne varsa gidiliyor kişilikte azcık oynama yapılıyor, eğlence katılıyor, vs vs. Olmuyor mu o zaman sizi kaybettiğine yanacak, iyi tarafından bakmak bizim işimiz ;)
    Hoop nerdeydik, camdan dışarı bakıyorduk, henüz hiçbir şeyi kaybetmemişken elimizdeki mevcut duruma bakıyoruz ve rotamızı çiziyoruz. Hayatın bizi bırakmasına izin vermiyoruz !!
Ee bir de Deniz i dinliyoruz ;)  Şarkı Deniz Seki nin 3. albümünden. 2001 yılında çıkmış vay vay zaman ne de çabuk geçiyor öyle değil mi ? Sevgilerimle..





4 yorum :

  1. Benim de sıklıkla yaşadığım duyguları paylaşmışsın eline sağlık :)
    İade-i ziyarete geldim bu arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Hepimiz gerçekleri biliyoruz da harekete geçemiyoruz sorun orada diye düşünüyorum. Hepimize sağlıklı mutlu günler inş :)

      Sil
  2. Okurken takip etmekte zorlandığım ve çok eğlendiğim bir yazı olmuş. Ellerine, diline, aklına, hayaline sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, biraz eğlenceli olsun istedim malum güzel şeyler değil yapamadıklarımız :) Azıcık akılda kalsın farkındalık yaratsın amaç ;) öpüyorum muck muck

      Sil

Yorum yazarak vakit ayırdığınız için teşekkürler :))

Related Posts with Thumbnails