21 Şubat 2014

Cilt Bakım Rutinim

Haftanın son gününden merhaba,
Umarım hepimiz için güzel bir hafta sonu olur. Cilt bakımının öneminden bahsetmiştik. En pahalı en çok tercih edilen ürünü alıp kullanmanın değil de cildimize en uygun ürünü alıp kullanmanın doğru olduğunu hepimiz biliyoruz artık. Biraz uzun bir yazıya hazır olun :)
Resimde numaralandırdığım gibi kısaca bahsedeyim ürünlerimden ;

1) Temizleyici
Temizleyicimi daha önceden testerlerini kullanıp memnun kaldığım bir marka olan Noviderm den seçtim. Kremsi yapısı var ıslattığınız yüzünüze masaj yaparak uyguluyorsunuz, köpürmüyor ama temizlediğini hissediyorsunuz. İçeriği temiz başarılı bir ürün, yüzünüzü yıkadıktan sonra temizlikten parlayan bir cildiniz olacak ;) Fiyatı çeşitli sitelere göre değişiyor. Ben de  şu siteden almıştım.
Bir de hiç değişmeyen her zaman elimin altında bulunan Bioderma H2O. İyi ki var !
Göz makyajımı onunla temizliyorum. Ama yoğun bir göz makyajı için daha etkili bir temizleyiciye ihtiyaç oluyor.




Elimde yok ama daha önce kullanıp memnun kaldığım için noviderm makyaj temizleme yağını önerebilirim tık Onun dışında daha uygun bir göz makyaj temizleme ürünü avon olabilir. Ben kullanırken önce yüzümü ıslatıp biraz bekletip avonun temizleme sütüyle göz makyajımı çok rahat çıkarabiliyordum.
Tonik
Normalde tonik kullanmıyordum ama gerekli olduğunu öğrenince en basitine kaçtım ;) Çoğu kişiye göre de en güzeline. Gül suyunu tonik olarak severek kullanıyorum kokusu beni birazcık rahatsız etse de yapacak bişey yok :D

2) Nemlendirici
Nemlendirici bulma konusunda baya sıkıntılıydım. Çünkü gerçekten zor bi cilt yapım var. Hem karma hem hassas ve yanak bölgesinde zaman zaman kızarıklık. Bu yüzden her ürün tatmin edici gelmiyor malesef. Karma cilt ürünleri yağ dengesini sağlamaya çalışıyor ama yanak bölgem kuru kalıyor, biraz daha nemlensin diye farklı ürünleri kullanınca bu sefer alnım parlıyor. Cilt kızarıklığı için Biodermanın Sensibio H2O AR temizleyicisi ve Bioderma nın sensibio light nemlendiricisini birlikte kullanıyordum krem iyi ama alnım burnum ve çenem parlamaya devam etmekte idi. Kiehl's in nemlendiricilerini kullandım  cildime uygun olanlarını, başarılılar ama yüzde o parlamayı sevmiyorum hiç.. Yine arayışa devam ettim. Daha önce La Roce Poseyin toleriane serisini kullanmıştım ama effaclar serisini hiç düşünmemiştim. Arkadaşımın önerisiyle Effaclar matt ı aldım. Ve şükür ki nemlendirici mi buldum :) Yanaklarım nemli alnım parlamıyor ve kızarıklığımda zaman zaman hormonel etkenlerden dolayı oluşuyor. Matt ın ayrı yazsını yakında yazacağım. Gece için de Huiles Baumes yüz serumunu kullanıyorum. Aslında gece serumu değil ama ben gece kullanmayı tercih ediyorum. Şu an elimde deneme boyu var, tam boyunu almayı çok istiyorum çünkü gerçekten çok beğendiğim içeriği inanılmaz temiz bir ürün. Onun dışında lila kutudan yeni sipariş ettiğim bi ürün var doğal keçi sütlü :) Goat's Milk Serumlu Yüz Kremi, akşamları onu kullanacağım arada. Ciltteki lekeleri yok etme vaadi var pek lekem yok ama kullanım sonrası deneyimleri paylaşacağım ;)

3) Göz Kremi
Göz çevresi en narin bölgemiz. 20 li yaşlardan sonra sabah akşam mutlaka cildimize uygun bir ürünle nemlendirmeliyiz. Ben seçimimi kiehl's ten yana kullandım. Nemlendirmesi iyi olan içeriği temiz bir ürün. Şimdilik kendileriyle aramız çok iyi. Ama onun dışında Huiles Baumes  un (bu arada okunuşunu yazmadan edemicem uli bum :) çok tatlı değil mi ) deneme boyu elimde mevcut. Kiehl's ten sonra kullanmayı düşünüyorum fiyatı biraz fazla olmasa tüm ürünlerimi bu markadan alacağım. 
Bu ürün neden bu kadar hoşuma gitti derseniz tık tık

Üstelik kargo ücretini ödemek koşulu ile deneme boyu sipariş edebiliyorsunuz.

Maske yapmıyorum, cildim hassas olduğu için henüz uygun bir maske bulamadım, Daha doğrusu çok da araştırmadım ama cilt için önemli olduğunun farkında olarak kısa zaman içinde maske önerimi de paylaşıyor olacağım derin araştırma ve deneyimlemelerden sonra ;) Sormak istediğiniz bişey olursa ben her zaman buradayım, sevgiler, kocaman öpücükler..



2 yorum :

  1. Biodermayı en kısa zamnda bende denemek istiyorum.blogunu cok begendim bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim merve, yorumun beni çok mutlu etti :) Biodermasız bir ev olamaz olmamalı :D diyerekten seni bi an önce bioderma h20 sahibi olmaya davet ediyoruz :) şaka bir yana herkesin en azından bir kere şans vermesi gereken nadir ürünlerden. Sevgiler ♡

    YanıtlaSil

Yorum yazarak vakit ayırdığınız için teşekkürler :))

Related Posts with Thumbnails