Heyoo.. Ramazandayken hazır, böyle tarifler çok iyi gider değil mi ? Mevsim meyveleri ve sebzelerini değerlendirebilmek en büyük nimetlerden oldu son zamanlarda. Önceden de öyledi annelerimiz annane babannelerimiz ne çok kışlık yaparlardı da büyük şehir yaşamında insanlar pek buna dikkat etmiyordu. Nasıl olsa manavımda marketimde hepsi var diyerekten canı istediğini tüketmek daha kolay geliyordu. Ama işin sağlık kısmı şu zamanlar daha gündemde şükür ki J
Geçen gün evde şeftalilerim varkene tv de reçel ve komposto tarifi gördüm. İlk defa yapıcaktım, heyecanlandım J Sevdicekte ben de böyle şeyleri çok sevince e bari doğalından olsun kendi yaptığımız olsun didim J
Tarifler şöyle:
Şeftali Kompostosu
Geçen gün evde şeftalilerim varkene tv de reçel ve komposto tarifi gördüm. İlk defa yapıcaktım, heyecanlandım J Sevdicekte ben de böyle şeyleri çok sevince e bari doğalından olsun kendi yaptığımız olsun didim J
Tarifler şöyle:
Şeftali Kompostosu
Şekerle suyu kaynatın. Şeftalilerin çekirdeklerini alıp
irice dilimleyin. Kaynayan suya 2 adet karanfil, bir adet çubuk tarçın ve
meyveleri ekleyin, 10 dakika kaynatın. Strelize ettiğiniz kavanozlara aktarın.
Kabarcıklarını alıp pastorize edin.
Şeftali Reçeli
Şeftalileri rendeleyin.
Şeker ve suyu şeker eriyene kadar
kaynatın. Zencefili rendeleyin.
Rendelediğiniz şeftalileri şerbete ilave edip 15
dakika kaynatın. Kaynarken üzerinde oluşan köpükleri kaşık yardımıyla
temizleyin.
Zencefili ve yarım limonun suyunu ekleyin. Yaklaşık
1 dakika sonra altını kapatın. Strelize ettiğiniz kavanozlara aktarın.
Kabarcıklarını alıp pastorize edin.
Ben yaptım, çok güzel oldu, şekerini kendiniz, sevdiğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Kalın sağlıcakla JJJ
Resim Turkmax gurme den alıntıdır.
şeftaliye bayılırım. demek sende seviyosun.
YanıtlaSilŞeftali sevilmez miii :))) Valla reçelini de kompostosunu da yaparım ben artık. Sen de dene derim tatlı kedi ♡♡♡
YanıtlaSil