03 Şubat 2014

Merkür Uyumaaa :)



Astrolojiden azıcık da olsa anlayan çoğu insan biliyordur, Merkür ün bu yıl ilk olarak Şubat ve  Mart ayını seçtiğini :) Yani merkür ilk gerilemesine girmiştir.
Peki nedir bu merkür gerilemesi, ne yapılır ne yapılmaz, nasıl hareket edilir, nasıl düşünülür bir sürü haber bulmanız mümkün bununla ilgili. Çünkü o kadar konuşuluyor ki, insanlar kendilerini  o kadar çaresiz hissediyorlar ki :) Aman Allah ım merkür geriliyormuş, ne ki o, Merkür ne, gerileme ne :)
İşin özü şu; 



 Merkür Güneşe en yakın gezegendir ve diğer gezegenlerle birlikte Güneşin etrafında dönerler. Dünya bizim bildiğimiz bilgilere göre Güneşe yakın 3. gezegendir. Ve yörüngesindeki turunu 365 günde yani 1 yılda tamamlar. Zaman zaman Dünya ile birlikte tüm gezegenlerin hızlarında yavaşlamalar ya da hızlanmalar olabilir. Ve bu aşamada size bunu bir örnekle anlatmak istiyorum. Araba da ya da otobüste seyir halindeyken yan yana geldiğiniz diğer araçlarla olan ilerleme gerileme olayını düşünün, herkes yaşamıştır herhalde bunu, içinde olduğunuz aracın geri gittiğini hissedersiniz ama gitmezsiniz sadece hızınız düşmüştür ve yanınızda ki araç hızlanarak sizi geçmiştir. Merkür de tam olarak bunu yaşar :)


Yeni bişeyler yapmak için uygun zaman değil derler ama sadece daha daha dikkatli olunmalıdır çünkü hata yapma riski fazladır. Daha çok eksik kalmış işler kolay kolay yoluna girecektir. Eski şeyler beni tamamla beni yoluma koy diye gözünüze daha çok takılacaktır. Hatta bir türlü çözüme ulaşamayan sorunların, hastalıkların böyle zamanlar da kolayca çözüm yoluna girdiği bile gözlemlenmiş. Bu dönem meditasyon için de en uygun zamanmış, farkındalıklarımızın artması, içe dönüş, arınma, nefs terbiye etme yönünde çalışmalar yapabiliriz. 
Ama Merkür fazla uyumasın bence hızlansın hemen :)


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum yazarak vakit ayırdığınız için teşekkürler :))

Related Posts with Thumbnails