10 Mart 2014

Bi Düşünün...

Hiç düşündünüz mü, kendinizi ne kadar seviyorsunuz ?
Peki buna ne kadar ihtiyacınız olduğunu biliyor musunuz ?
Günlük koşuşturmacanın içinde öyle kayboluyoruz ki, çevremizde olan bitenin bile farkında olmuyoruz bi yaştan sonra. Bi yaştan sonra dedim çünkü öyle.. Gençlik dönemlerinde sorunlarımız sadece okul ve arkadaşlık ilişkilerinden ibaret olduğu için kendimize çevreye bilincimiz çok açıktı ama sonraları iş hayatına atılıp aileden bağımsız yaşamaya başladığımızda bütün yük üzerimize binmiş oldu ve sorunları sıkıntıları tek başımıza göğüslenmeye başladık. Karanlığın içinde başka karanlıklar oluşturduğumuzun farkına bile varmadık. Sorunlar kafamızda büyüye büyüye kendimize bi dönüp bakmadık bile.. Oysa bizim bize o kadar ihtiyacı var ki ? Ya da uzanan sıcacık bi ele, bir yüreğe..
Kendine ihtiyaç duyduğu kadar sevilmeye de şımartılmaya da ihtiyacı var bu bünyenin.. Sevilmeye,dinlenmeye, paylaşmaya, onaylanmaya, değer görmeye, şımarıp eğlenmeye..
İnsan kendini ne kadar sever ne kadar değer verirse aslında değer görme potansiyeli de o denli artar.. İşte bu yüzden öncelikle bizim bize ihtiyacımız var.. 
Kendinizi sorunlara çok boğmayın, bırakın su biraz da sizin yönlendirmenize ihtiyaç duymadan akıp gitsin.. Dua edin, rahatlayın, merak etmeyin yaşadığınız her şeyin bir nedeni var. Değerinizi bilin ve bunu karşınızdakilere hissettirin. Onlara yararlı olmak hoşunuza gidiyor ama bırakın onlar da sizin için bişey yapsınlar, onlara, biraz kenara çekilip bu fırsatı tanıyın sizin de değer görmeye azıcık şımarmaya hakkınız var. Bu dünyaya yollandınız, neden ? Biraz bunu düşünün.. Siz de diğerleri gibi Allah ın o en değerli varlıklarından birisiniz, dua edin O na yaklaşın ve sadece O ndan isteyin.. Kendinizle kalıp rahatlayın, bakın nasıl da tıkır tıkır işliyor hayat...

Sağlıcakla kalın
Ayşe


2 yorum :

  1. Ayşe' cim çok haklisin en ince ayrintisina kadar hem de.. İnsanin kendine ettiği eziyeti kimse yapmıyordur. Dediğin gibi bir durmali ve nefes almali, aldirmali..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Rukiye cim, öyle gerçekten.. Keşke yapabilsek..

    YanıtlaSil

Yorum yazarak vakit ayırdığınız için teşekkürler :))

Related Posts with Thumbnails